Beste espressomachines

Hoe u de juiste machine kiest voor uw behoeften
Omdat automatische espressomachines zo duur zijn, moet u dit volgende deel aandachtig lezen, anders riskeert u de verkeerde keuze te maken en een grote som geld te verspillen.

Dus hoe selecteer je de beste volautomatische espressomachine voor jou?

Hier zijn een paar dingen om op te letten bij het kiezen van de beste automatische espressomachine, maar let op, we hebben het niet over Nespresso-machines (het zijn geen kwaliteitsmachines).

Programmeerbaarheid – hoeveel heb je nodig?
Dit bepaalt hoeveel controle je hebt over het brouwproces.

Hoewel superautomatische espressomachines het werk voor je doen, kun je bij veel van hen toch kiezen uit een reeks instellingen of voorgeprogrammeerde opties. Met superautomatische espressomachines wil je misschien de maalgraad, temperatuur of shotsterkte regelen. Bij sommige volautomatische espressomachines kun je bijna elk detail aanpassen, terwijl andere vooral bedoeld zijn om op een standaardprogramma te draaien.

Ze nemen u een deel van het werk uit handen… Kies een programma en druk op een knop. Het is veel moeilijker om het te verknoeien, maar je hebt nog steeds de controle.

Wilt u een beter idee krijgen van hoe thuis espresso maken eruit zou kunnen zien? Bekijk onze geweldige video over de basisprincipes van espresso:

Wilt u dat uw melk automatisch wordt gestoomd, of wilt u het zelf doen?

Veel volautomatische espressomachines hebben automatische functies voor het stomen of opschuimen van melk om lattes, cappuccino’s en dergelijke te maken (2). Sommigen van hen doen dat echter niet, waardoor u in plaats daarvan een traditioneel stoompijpje moet gebruiken.

Heb je weinig tijd of wil je gewoon dat de machine dit voor je doet, ga dan voor een machine met een ingebouwd systeem voor het verwarmen en opschuimen van melk.

Capaciteit watertank en bonencontainer

Automatische espressomachines variëren in termen van hun capaciteit: de grootte van het waterreservoir, de grootte van de melkkan en het bonenreservoir (dat de hele bonenkoffie in de maalschijf voert). Dit heeft invloed op de hoeveelheid espresso die ze kunnen maken zonder dat ze bijgevuld hoeven te worden.

Kies op basis van uw behoeften: als het alleen voor uw eigen plezier is, is een kleinere voldoende. Maar als je wilt brouwen voor je gezin of kantoor, kies dan iets met voldoende capaciteit. Sommige volautomatische espressomachines kunnen maar een paar foto’s tegelijk maken, terwijl andere comfortabel minstens een dozijn foto’s achter elkaar kunnen maken.

Waarin verschilt de ene machine van de andere?

Er zijn veel dingen die alle superautomatische espressomachines gemeen hebben. Ze zijn automatisch (duh), dus ze controleren al het gebruiksvriendelijke criterium, met kant-en-klare programma’s binnen handbereik.

Maar de beste automatische espressomachines hebben iets speciaals. Het kan zeer programmeerbaar, gemakkelijk te onderhouden of buitengewoon goed ontworpen zijn. Afhankelijk van uw persoonlijke stijl van koffiedrinken, kunt u een optie vinden die het beste bij u past.

Beste espressomachines
Schuiven naar boven