Teriyaki Chicken Etten

teryjaki chicken

Een warme teriyaki kippenkom is het ultieme comfortvoedsel. Kip Teriyaki is een van mijn favorieten!

teryjaki chicken

Een teriyaki-kippenkom om je naar Tokio te brengen

Er is iets met die zoete en hartige saus op kip die me elke keer krijgt. Een echt goede kom teriyaki-kip doet me denken aan het eten van spies na spies van yakitori in de nauwe steegjes van Tokio. Hoewel je in Japan geen kom met super pittige plakkerige teriyaki-kip op rijst zult vinden, hebben ze wel veel gerechten die erg op elkaar lijken.

Wat is kip teriyaki?

Teriyaki is een kooktechniek die in Japans eten wordt gebruikt – voedsel wordt geborsteld met een glazuur van sake, marin, sojasaus en suiker, en vervolgens gegrild of geroosterd. Teriyaki betekent geglazuurd en gegrild – teri betekent glanzend / geglazuurd en yaki betekent gegrild. In Japan is traditionele kip teriyaki niet zo uitdagend als we die in Noord-Amerika kennen – het is gewoon geglazuurde kip.

Wat is teriyakisaus?

Teriyakisaus is een eenvoudige Japanse saus gemaakt van slechts 4 ingredi├źnten: sake, mirin, soja en suiker. Traditioneel is het aan de dunnere kant, maar nog steeds dik genoeg om te glazuren. Klassieke teriyakisaus wordt op natuurlijke wijze dikker doordat de suikers karameliseren. Teriyakisaus is ongelooflijk gemakkelijk thuis te maken en als je het eenmaal eenmaal hebt gemaakt, krijg je nooit meer teriyakisaus uit de winkel. Je kunt het natuurlijk gebruiken bij roerbakgerechten en voor kip teriyaki.

Teriyaki Chicken Etten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven