Top 3 festivals

Een van de geweldige dingen van het lesgeven in het Engels in het buitenland is dat leraren in de buurt wonen van honderden regionale / internationale festivals en culturele evenementen die moeilijk en duur zouden zijn om mee te maken terwijl ze in hun eigen land wonen.

Hier zijn 10 van de beste culturele evenementen die in 2017 over de hele wereld te beleven zijn (houd er rekening mee dat de data voor sommige evenementen van jaar tot jaar veranderen)!

1. Carnaval van Venetië

Als ik je zou vertellen dat ik dit jaar naar carnaval ga, naar welk land ga je dan aannemen? Je denkt waarschijnlijk dat ik naar Brazilië ga. De waarheid is dat carnavalfestivals plaatsvinden in heel Europa en Amerika, de winter inluiden en zowel de lente als de vastentijd verwelkomen. Het carnaval van Venetië, Italië is ongeëvenaard en in feite zijn de wortels van carnaval hier ook te vinden. Venetië biedt een romantische, ouderwetse en soms spookachtige achtergrond voor festivalgangers die zijn versierd met traditionele Venetiaanse maskers.

Ga voor meer informatie over carnavalsvieringen over de hele wereld naar:

Vier carnaval in Brazilië – ’s werelds grootste feest
Carnaval vieren in Europa, terwijl je Engelse les geeft in het buitenland
internationale evenementen in italië

 

2. Songkran Festival – Thailand

Het Songkran-festival, dat het traditionele Thaise Nieuwjaar markeert, vindt plaats in het hele land. Naast het bezoeken van lokale tempels, overspoelen mensen de straten (letterlijk en figuurlijk) om deel te nemen aan massale watergevechten. Het gooien van water is een teken van respect en geluk, aangezien gelovigen hopen pech weg te spoelen.

Bangkok en Chiang Mai organiseren enkele van de grootste Songkran-bijeenkomsten, maar degenen die buiten de gebaande paden willen gaan om de komst van het nieuwe zonnejaar te vieren.

Lees meer: ​​Songkran vieren – Het Thaise Nieuwjaar en het Thailand-landenprofiel om meer te leren over het lesgeven in het Engels in Thailand.

Songkran Festival Thailand

 

3. Festival van de heilige wereldmuziek van Fes

Fez, met zijn labyrintische straatjes, middeleeuwse medina, slangenbezweerders en sexy, moderne riads (kleine hotels), is op zichzelf al een bezoek waard, maar dit 20 jaar oude festival voegt een sfeer toe van oude karavanserais waar reizigers elkaar kruisten op hun tussenstops. In dit geval is het Festival van de Heilige Wereldmuziek (Fès des Musiques Sacrées) een kruispunt voor de creatieve zoekers van de wereld.

Het festival dat een week duurt, zit vol met keuzes die iedereen met een honger naar kennis, kunst en spiritualiteit zal bevredigen. Elke avond is de binnenplaats van het paleis van de 14e-eeuwse Bab Makina gevuld met een uitverkochte menigte die samenkomt om headliners te vangen, waaronder de legendarische Ravi Shankar, de Malinese superster Salif Keita en zelfs Björk.

Top 3 festivals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven