Alles over Griekse kruiden

Griekse kruiden zijn er in overvloed, omdat het een land in het Middellandse Zeegebied is. In het Middellandse Zeegebied vind je veel verschillende soorten kruiden. De meest gebruikte kruiden zijn basilicum, laurier, dille, venkel, marjolein, munt, oregano, peterselie, postelein, rozemarijn, salie, bonenkruid, dragon en tijm. In dit artikel lees je alles over Griekse kruiden

Oregano

Oregano is een van de Griekse kruiden die  in de klassieke wereld bekend werd om zijn associatie met Aphrodite en geluk. In de Griekse keuken wordt oregano vooral gebruikt in vlees- en visgerechten, het past goed bij kaas, eieren, tomaten sauzen en diverse groenten. Soms wordt van oregano een thee gemaakt die wordt gebruikt om spijsvertering te verbeteren, en er wordt gedacht dat het kan ondersteunen bij de menstruatie. Daarnaast wordt oregano gebruikt als laxeermiddel.

Munt

Dit kruid, dat nu over de hele wereld wordt gebruikt, wordt al sinds de oudheid door de Grieken gebruikt vanwege zijn zoete geur en aangename smaak. Griekse gerechten waarin munt wordt verwerkt zijn vleesgerechten, rijst- of kaasgerechten, en sommige tomatensauzen. Munt wordt ook gebruikt als ingrediënt in thee, oliën, en om zoete snoepjes op te frissen. Verse muntblaadjes verlichten jeuk en hoofdpijn wanneer ze op de huid worden gewreven, en het kan helpen bij verstopping. Muntthee helpt bij de spijsvertering en kalmeert je maag als hij van streek is.

Dille

In de oudheid gebruikten de Grieken dille om wijn op smaak te brengen, maar tegenwoordig wordt het vooral gebruikt in de keuken en als smaakmaker voor knapperig Grieks brood. Het gaat goed samen met komkommer en in citroensauzen, en wordt vaak gebruikt bij zeevruchten, in salades, en in soepen en tomatensauzen. Een glaasje Ouzo erbij en je kunt genieten van deze heerlijke gerechten. Soms wordt er thee van Dille gezet tegen slapeloosheid, maar de sterke smaak komt beter tot uiting in gerechten.

Alles over Griekse kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven