Wat maakt een combisteamer zo interessant?

Heel wat verschillende soorten machines en toestellen kunnen goed tot hun recht komen in een horecazaak. Dat geldt onder meer voor de zogenaamde combisteamer. Van dit toestel is bekend dat ze over een ongelofelijk veelzijdige werking beschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat je door middel van dit toestel eigenlijk in één klap de beschikking krijgt over tal van verschillende bereidingsmogelijkheden. Zo kan je niet alleen verhitten met hete lucht, maar ook met stoom. Zou jij ook graag te weten willen komen waarom een combisteamer nu precies zo interessant kan zijn? Dan is het zeker een aanrader om even de informatie in dit blogartikel door te nemen!

Op welke voordelen kan je rekenen met een combisteamer?

Het gebruik van een combisteamer zorgt er in de praktijk voor dat je in één klap heel wat interessante voordelen kan toevoegen aan jouw horecakeuken. In eerste instantie geldt voor menig aantal horecakeukens dat er slechts een vrij beperkte hoeveelheid aan ruimte in beschikbaar is. Dat niet zozeer omdat de ruimte te klein is, maar vooral omdat er heel wat verschillende toestellen in worden gebruikt. Het kan omwille van deze reden dan ook erg interessant zijn om de beschikking te hebben over één of meerdere toestellen met een multifunctionele werking. De combisteamer is zo’n toestel die het bereiden van voeding op verschillende manieren mogelijk maakt, namelijk:

Met hete lucht;

Met stoom;

Deze twee verschillende mogelijkheden zorgen er samen voor dat er op meerdere vlakken een meerwaarde kan worden gerealiseerd voor de voedingswaren die je aan het klaarmaken bent. Het toevoegen van stoom aan het bereidingsproces zorgt er dan ook onder meer voor dat niet alleen de smaak, maar ook de geur en de kleur beter behouden blijven.

Verzeker je gasten van de lekkerste maaltijden

Koken door gebruik te maken van een combisteamer zorgt er niet alleen voor dat de smaken, kleuren en geuren van je maaltijden beter behouden blijven. Daarnaast kan er namelijk ook worden vastgesteld dat toegevoegde kruiden veel beter in zowel het vlees als de vis kunnen trekken. Wil jij dus met andere woorden graag voor jouw klanten de best mogelijke smaakervaring realiseren? Dan zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van een combisteamer altijd een interessante keuze is.

Een eenvoudige reiniging is veelal gegarandeerd

Iedereen die reeds over enige ervaring in de horeca beschikt weet dat het vaak geen pretje is om de verschillende toestellen schoon te maken. Dat geldt echter niet voor een combisteamer. De nieuwe exemplaren die door de jaren heen op de markt zijn geïntroduceerd beschikken namelijk doorgaans over een speciale reinigingsfunctie. Eén enkele druk op de knop kan dan voldoende zijn om je volledige toestel in een handomdraai zeer netjes te laten reinigen. Dit zonder dat je hier verder nog veel tijd en aandacht aan dient te investeren. Hoe dan ook, overweeg jij ook de aankoop van een combisteamer voor in jouw horecazaak? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat je in dat geval zeker en vast zal kunnen rekenen op menig aantal interessante voordelen!

Wat maakt een combisteamer zo interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven