Zelf een chocoladetaart maken

Zelf een chocoladetaart maken

Wil je zelf chocoladetaart maken? Dan kun je nu ons recept opvolgen en dit is geschikt voor tien personen. Het bevat 575 kcal voedingswaarden. In totaal heb 30 minuten nodig om de chocoladetaart te bereiden en het wachten duurt twee uur. De chocoladetaart gaat ongeveer 55 minuten in de oven. Het ruikt heerlijk als je met de chocoladetaart aan de slag gaat, maar het is ook leuk om te doen. Probeer het recept zelf eens uit en wanneer je het goed onder de knie hebt kun je het ook op een woensdagmiddag bijvoorbeeld met de kinderen maken. Kies daarom nu ook voor de chocoladetaart die je nu kunt maken aan de hand van ons recept.

 

Keukenspullen chocoladetaart

Om het jezelf een stuk gemakkelijker te maken als je de chocoladetaart gaat bereiden, kun je de volgende keukenspullen bij de chocoladetaart gebruiken:

 

  • bakpapier
  • springvorm (Ø 20 cm)
  • satéprikker

Ingrediënten

 

  • Zout – 1 mespuntje
  • Cacaopoeder – 4 el
  • Zelfrijzend bakmeel – 225 gram
  • Pure chocolade 72% – 200 gram
  • Witte basterdsuiker – 175 gram
  • Boter – 100 gram
  • Gecondenseerde melk (blikje) – 397 gram
  • Kraanwater (gekookt) – 100 ml
  • Melkchocolade – 150 gram
  • Slagroom (beker à 250 ml) – 250 ml

 

Instructies (Bereidingswijze chocoladetaart)

Het bereiden van de chocoladetaart gaat niet vanzelf. We leggen je graag uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Volg onze stappen op en dan kun je zelf een heerlijke chocoladetaart aan je gasten serveren. Bijvoorbeeld als verjaardagstaart of gewoon zomaar. 

 

  1. Je verwarmt voor de chocoladetaart eerst de oven op 175 °C.
  2. Als de oven warm wordt bekleed je alvast de bodem van de springvorm met bakpapier en dan vet je de randen in met boter.
  3. Dan zeef je het bakmeel, de cacao en het zout in een kom.
  4. Dan hak je de pure chocolade grof.
  5. Neem dan de suiker, boter en de helft van de pure chocolade en ook de gecondenseerde melk en kokend water en doe dit samen in een pan.
  6. Dan verwarm je het geheel al roerend op laag vuur tot een gladde massa.
  7. Dit voeg je toe aan het bakmeel in de kom. Roer het dan tot een stevig geheel.
  8. Dan kop je de eieren los, en deze voeg je toe en roer je er door heen.
  9. Dan schenk je het mengsel in de springvorm en bak je ongeveer 55 min. in het midden van de oven.
  10. Dan hak je in de tussentijd de melkchocolade fijn. Dan neem je de rest van de pure chocolade en dit doe je in een kom.
  11. Dan controleer je de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken.
  12. Dan verhit je de slagroom tot tegen de kook aan. Dit schenk je dan in de kom en meng je al roerend tot de chocolade gesmolten is.
  13. Dan klop je de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en dan laat je het ongeveer een half uur op kamertemperatuur opstijven.
  14. Dan neem je de taart uit de oven en deze laat je een half uur afkoelen.
  15. Dan verwijder je de vorm en laat je deze ongeveer 1.5 uur volledig afkoelen.
  16. Dan snijd je de taart horizontaal doormidden.
  17. Dan bestrijk je de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel.
  18. Als laatste leg je de helften weer op elkaar.

 

Bewaartip chocoladetaart 

 

De chocoladetaart  kun je een dag van tevoren bereiden. Je kunt hem afgedekt in de koelkast bewaren.

Zelf een chocoladetaart maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven