Dit zijn de voordelen van gezonde cashewnoten

Een gezond dieet is een gevarieerd dieet. Om gezond te blijven heb je namelijk hartstikke veel verschillende vitamines en mineralen nodig. Daar heb je dus ook veel verschillende soorten voedsel voor nodig. Sommige etenswaren bevatten meer gezonde stoffen dan andere, en dat betekent niet meteen dat het niet lekker is! Veel mensen denken helaas bij gezond voedsel ook aan vies voedsel. Gelukkig zijn gezonde cashewnoten tegelijkertijd ook hartstikke lekker! 

Goed voor het hart

Gezonde cashewnoten bevatten enorm veel vitamines en mineralen. Een goed voorbeeld hiervan is magnesium. Bij een tekort aan magnesium heb je meer kans op hart- en vaatziekten en slagaderverkalking. Ook draagt magnesium bij aan het maken van alle eiwitten en vetzuren. Kortom, voor bijna alle processen in je lichaam is magnesium nodig! 

 

Naast magnesium, zijn goede onverzadigde vetten ook belangrijk om je lichaam gezond te houden. Die zorgen ervoor dat je LDL cholesterol waardes mooi laag blijven. Gelukkig zitten deze goede vetzuren in bijna alle lekkere noten. Je hoeft het dus niet bij cashewnoten te houden. 

Goed voor je botten en je haar

Ziet je haar er de laatste tijd erg dof en ongezond uit? Dan kan elke dag een handjevol lekkere noten hier zeker bij helpen. Gezonde cashewnoten bevatten namelijk ook een goede hoeveelheid koper. Koper zorgt ervoor dat je haar er gezond uit blijft zien. Ook heeft koper een belangrijke taak bij het gezond houden van je botten. Wanneer je langere tijd te weinig koper binnenkrijgt, verhoog je bijvoorbeeld de kans om botontkalking op te lopen. 

Een goede aanvulling voor vegetariërs en veganisten

Veel van de goede vitamines en vooral mineralen zijn veelal te vinden in vlees en andere dierlijke producten. Voor mensen die deze producten niet meer eten en drinken, ontstaat het gevaar om tekorten op te lopen. En dit kan natuurlijk riskant zijn! Lekkere noten bevatten gelukkig bijna alle goede stoffen die ook in dierlijke producten te vinden zijn. En ze zijn daarnaast hartstikke lekker! 

Dit zijn de voordelen van gezonde cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven